söndag 8 maj 2011

Kalassöndag!

Estrid fyllde äntligen 9 i fredags. Har betraktat henne som en nioåring hur länge som helst, men nu är det officiellt.

Önskelistan var tre A4-sidor lång. Indelad i kategorier med underrubriker: husdjur, leksaker, kläder osv. "Och det gör inget om den kommer bort, mamma, för jag har den på datorn." Så klart du har! Hon kommer att kunna bli precis vad hon vill, den ungen.

Och hon är så go, Estrid. Det spelar ingen roll hur lång listan är så blir hon så så lycklig över det hon får. Min favoritpresent är Stockholmsresan vi skall göra bara vi två. Gå och titta på slottet, åka ut till Hagaparken och gå på fjärilshuset, shoppa lite (hon), bo på hotell..

"Molly Sandén"
Men nu är det kalas; kändistema! Vädret är så lynnigt, så hon fick inte bjuda hela klassen plus några till, som hon ville, utan hon fick välja ut 10-12 stycken. Så man skulle kunna vara inne i värsta fall. (Det var faktiskt snö i onsdags!) Men det gjorde inget; hon valde ut 12 kompisar, och så ville hon klä ut sig till Lady Gaga. Såklart. Men i avsaknad av peruk och gummikläder blev det Molly Sandén istället. Det gick bra det också!


9 eller 19?

Och nästan alla kom, den ena vackrare än den andra, och alla är glada och de målar våra stenplattor i vackra färger, och sen blir det discostopp och fika med kakor, muffins och marängswiss, och sen blir det popgiss och godispåse. Solen skiner. Toppendag.


Finare med färg!

Stefan och Vera är hos farmor. Så skönt! Ungarna springer ut och in här, och med grindar som skall öppnas och stängas för att inte Vera skall gå ut på trappen och ramla och slå huvudet i betongen eller springa ut till vägen och bli överkörd av nån av de enstaka bilar som kör förbi, så blir det lite svårt att koppla av annars.

Gabbe har gömt sig i sitt rum. Kikar ut ibland och kollar läget. Allt väl.

Inga kommentarer: