fredag 27 april 2012

Paketleken - tips till alla er med en treåring på halsen

Köpte en liten present till Vera när vi var på stan idag. Ingenting egentligen, en liten glasnalle i en söt ask, bara för att.

Det var Estrids shoppingrunda, och det var nya ridhandskar och halsband och mobilväskor och grejer, så jag tänkte väl att något litet kan hon väl ha också den lilla.

Men hon tyckte det var lite konstigt, Vera, att få en present som inte var inslagen med snöre. Så när vi kom hem var det inget annat att göra än att ta fram presentsnöre och vira in den lilla asken och så knyta ihop med rosett.

Tvåhundra gånger: "Här Vera, får du en present!!" Mamman jättelycklig på rösten och Vera lika glad och spelat överraskad varje gång hon öppnade. "Vad tror du att det är i paketet, då?" "Jag vet inte!" kom svaret, lika förväntansfullt som om hon verkligen inte vetat vad det var.

Så alltså, vill du roa en treåring i timmar, ta fram en liten ask, en bit snöre som du knyter i rosett, och sen är lyckan gjort. Jag tror du kan skippa glasnallen; det funkar nog med vad som helst du hittar därhemma.

Inga kommentarer: