måndag 23 maj 2011

Gratis kaffe?

Fick höra på jobbet idag att alla som jobbar inom region Gotland skall få gratis kaffe. Toppen.

Tydligen är det så att de som jobbar med att leda kommunen får det, och så har man tänkt så fint att det skall såklart vara lika för alla. "Har vi gratis kaffe så skall de också ha gratis kaffe." Toppen igen. Borde stå skrivet i varenda likabehandlingsplan.

Men tydligen får inte rektor ekonomiskt tillskott för detta kaffe, och då kan var och en av oss räkna ut att det skall bekostas av de befintliga pengarna. Det borde om jag förstår saken rätt alltså vara samma pengar som vi köper läromedel och betalar personal för. De pengar som alltså inte ens i dagsläget räcker till för att säkra att varje elev når alla mål.

Vet inte hur mycket pengar det kostar att hålla 25-30 personer med kaffe per år. Oavsett, så måste man ställa sig frågan om det är kaffe vi skall lägga pengar på tycker jag.

Lägg dem på löner; uppmuntra en medarbetare som för utvecklingen framåt, lägg dem på att köpa in en extra cd med alla engelska texterna på så att fler elever som behöver ha det stödet hemma vid läxläsningen kan få det. Köp in extra hopprep och lite nya roliga spel. Böcker. Men inte kaffe!

Vill de bjuda oss på kaffe, och förhoppningsvis även te för oss som inte dricker kaffe, och helst också grönt för oss som inte dricker svart te, och allra helst också något helt annat för de som varken dricker te eller kaffe om det nu skall vara lika för alla, så måste de väl ändå göra just det - bjuda!

Inte tala om för oss att vi måste använda våra redan knappa resurser till fika.

Inga kommentarer: