torsdag 14 april 2011

Estrids rum

Stefan gjorde i ordning ett av rummen nere i källaren åt Vitnos och Blixten. Blixten (kaninen) hade som sagt tagit över Estrids rum mer eller mindre, och det doftade inte särskilt gott i rummet till slut, även om vi höll rent. Och med allt spån och allt som sprätts omkring överallt blir det faktiskt sunkigt, det går inte att komma ifrån. Men det har varit lite för kallt under vintern för att kunna släppa ner dem, trots att vi köpt extra element och grejat för att det skall bli lagom varmt och gosigt åt dem. Men nu äntligen är flytten genomförd. Och Estrid kan till och med ha dörren öppen till sitt rum utan att riskera att katten går in och ställer till med massaker lagom till tacosarna. Lyxigt.

Och ikväll tog vi tag i "the big make over"; vi skurade och fejade, och sen vinklade vi ut sängen från väggen, flyttade barbiehuset (som skall gå samma väg som Vitnos och Blixten), lade in en ny snygg matta med hästar på. Så tvättade vi fönstren, bäddade rent i sängen och tände doftljus. Inte förrän vi dammat hyllor, skrivbord, fönsterbräde och alla småsaker såklart.

Alla småsaker ja; små änglar, hundar, hästar, kristaller, ametister, smyckesskrin, mer hästar, snäckor och katter ännu fler änglar och gud vet allt! Små burkar. Tänk när Gabbe var nyfödd och jag tänkte att han skulle i alla fall inte bli en sån där unge med en massa grejer. Hans kusin hade tretton barbiedockor vid den tiden, kommer jag ihåg. Och jag var alldeles tagen av överflödet. Estrid hade trettio lite drygt, sist vi räknade. Och även om Gabbe inte haft några barbies så blev knappast han heller utan prylar. Nu har Blixten reducerat antalet barbies litegrann, men ändå. Jäklar, vad mycket saker! Alla lika betydelsefulla, dessutom. Vi skulle rensa ut, sa vi. Jo tack, två små porslinsgrisar fick flytta ner i källaren, resten blev kvar.

Men det blev fint. Supermysigt. Hon har fortfarande ett stort leende på läpparna - fast hon sover. Jag är helt
slut!

Älskar skrivbordet - köpte billigt och målade vitt. Lite avundsjuk...



Hästar, hästar.. och Gabbes ben!
Ojdå! Inte klart än - skall tömmas och
flyttas ner i källaren tills det är Veras tur.


Nu är det bara tapetsering/målning kvar.

2 kommentarer:

Summer Dawn sa...

Post a picture, it sounds lovely!

Lena sa...

Done :)