tisdag 21 juni 2011

"Blod på hela golvet!"

Nu somnade Vera. Tio över elva. Estrid är på gång. Och jag med. Men först en kopp te, ett inlägg och så få stryk av Gabbe i schack innan jag går och sover.

Hade suttit och slöat med tjejerna i soffan och tittat på Trassel (Tangled), allas vår favoritfilm nu förtiden. Jättemysigt. Gabbe var och fiskade i Västergarn (han var den enda som fick något - en mört!). Allt lugnt.

Sen, upp med Vera, tvättad, borstad och klar. Hon var precis på väg att slockna när jag hörde hur Estrid ramlade i trappen. Inget stort, farligt rammel. Men det kom gråt. Ner för trappen båda för att trösta och titta, och Stefan kom farande från andra hållet samtidigt som Gabbe kom innanför dörren. Hon hade fått trappen liksom rakt, sådär lite vasst om ni förstår, rakt in i smalbenen. Men det gör ju så ont!!

Sen upp igen, trösta mera och klappa om lite. Vera olycklig över ledsen storasyster, klappar och tröstar. Och så plötsligt lutar hon sig, så att hon håller på att störta ut över sängkanten, med huvudet före. Stefan fick precis tag i hennes lilla arm, men vattenflaskan han höll i handen for all världens väg. Vatten på hela golvet.

Och nu är Vera ledsen och gråter, fast hon blev nog mest rädd. Men så har vi läst "Mamma Mu får ett plåster" nu hundra kvällar i rad ungefär, och där sprutar blodet må ni tro när hon berättar för Kråkan vad som har hänt, och det här kopplar hon ihop med vattnet på något vis och går på och på om hur det kom blod över hela golvet. Allt blodet på hela golvet, mamma!

My God - kaos i tacoträsket. Men nu sover dom!

Inga kommentarer: