fredag 26 augusti 2011

Skolstart!

Då var vi igång igen - och inte bara vi vuxna, utan ungarna också!

Estrid börjar trean, och var inte så lite pirrig kvällen innan. Mest stressade hon över att hon inte hade någon ny väska (!) och att hon inte visste vilket klassrum hon skulle till. Men hon hade nya kläder som hon kände sig fin i, och efter att jag och Stefan övertygat henne om att de kommer att ställa upp sig på trappen precis som de brukar och sedan bli hämtade av Katarina så blev det bättre. Något bättre i alla fall. (De hade samma klassrum som förut)

Hon kommer inte att behöva gå på morgonfritids nu när jag jobbar så nära och har lite andra arbetstider, och det tycker hon är jätteskönt. 

Eftermiddagsfritids kommer hon att behöva gå på lite grann. Själv tycker hon att hon är stor nog att slippa, men jag tycker att det blir alldeles för länge hemma själv och vill hellre att hon är på fritids bland kompisar och vuxna om det skulle vara något!

Nytt för i år på schemat är slöjd, och det tycker hon skall bli jätteroligt!

Gabbe började också skolan såklart, och är nöjd som attan med sitt nya schema. Måndag, tisdag och onsdag slutar han före lunch, och torsdag och fredag har han karaktärsämnen, dvs kommer att ägna sig åt husbyggnad. Hur nöjd som helst! Dessutom har de ägnat första veckan åt att fördriva tiden på alla möjliga sätt innan de börjar ordentligt nästa vecka. Idag var de och bowlade och åt pizza, till exempel.
För att lära känna varandra. Klassen tyckte väl det var trevligt men lite konstigt; de känner ju redan varandra.

Men han var inte särskilt nervös, och inte särskilt orolig över var de skulle vara. Inte heller verkar det vara hela världen att sommarlovet är slut för den här gången; han tar det med jämnmod.

Inga kommentarer: