tisdag 9 augusti 2011

Sexpartners 7-4

Har lyssnat en del på P3 när jag åkt mellan Roma och Åminne den här sommaren. Jätteroligt, faktiskt.

Häromdagen pratade dom om hur många sexpartners vuxna svenskar i genomsnitt har haft. Jag kommer faktiskt inte ihåg vilken ålder undersökningen gällde, men i alla fall hade dom tagit hänsyn till en hel del olika parametrar såsom att si och så många procent av befolkningen är hetero-, homo- och bisexuella och att några är prostituerade och därför förväntas ha haft fler sexuella kontakter än gemene man/kvinna.

Och trots att undersökningen gjorts på största allvar och på det hela taget verkade vara helt vattentät så visar det sig att män i genomsnitt haft sju sexpartners och kvinnor fyra. Jätteroligt. Det borde alltså matcha här, 1:1 liksom.

Det enda sättet man kan förklara det på är att kvinnor och män kommer ihåg saker och ting olika. Jätteroligt, verkligen. Och att män tenderar att vilja bre på lite vad gäller sina sexuella erfarenheter för att verka alfahanniga, medan kvinnor i större utsträckning tonar ner sina lite för att undvika att verka slampiga.

Och det är väl ungefär så långt har vi kommit i jämställdheten år 2011. Fantastiskt! Vill man ha lite roligt istället för att haka upp sig på det så kan man ju fundera på hur många man själv tycker är en lämplig siffra att svara, och sedan jämföra den med verkligheten.

Eller?






Inga kommentarer: