måndag 30 april 2012

Övre luftvägsinfektion

Vabbar igen - Vera hostar. Jag har aldrig varit med om en liten unge som hostat så mycket som hon, men tack och lov så lovar läkarna att hon varken har astma eller något annat elakt.

Övre luftvägsinfektion. Virus. Varje gång. Till slut tror man att det är något de bara säger.

Nu har hon varit frisk i över en månad. Hela höstterminen höll hon sig fint. Det var inte förrän vi kom tillbaka till dagis efter nyår där som det började köra ihop sig igen, med hosta på hosta.

Men det är ändå långt bättre än första året på dagis. Fast nu har hon haft krupp två gånger också förstås; det hade hon inte då. Krupp får man också av virus.

Trettio förkylningar skall man ha, sägs det, innan man arbetat upp ett fullgott immunförsvar. Hon måste vara där snart.

Men jag är lite lugnare själv nu; blir inte så rädd. Vet ungefär vad som är att vänta. Hostan kommer plötsligt, som nu när hon varit hur frisk och pigg som helst ändå vaknade igårmorse och hostade som en galning. Lepheton har vi hemma, så det får hon på en gång eftersom det är både luftrörsvidgande och slemlösande, och sen är det bara att låta henne ta dagen i sin egen takt. Framåt eftermiddagen igår var det lugnt, hon har sovit gott hela natten, och så körde det igång imorse igen.

Just nu sover hon, min älskade lilla unge.

Inga kommentarer: