lördag 7 april 2012

Inställd Påsk

Skulle ha åkt upp till Fårö imorse och firat påsk. Vi skulle ha det jättemysigt; först dit tidigt, komma i ordning i stugan, ut och promenera på stranden i kylan och blåsten och sedan in och äta god påsklunch och leta ägg.

Sen skulle vi ha spelat fotboll, och tjejerna skulle ha lekt på lekplatsen. Helt slut skulle vi ha varit på kvällen, och lyckligt varmrosiga om kinderna knappt orkat tänka på att grilla utan säkert bara ta något litet från lunchen istället.

Imorgon skulle vi ha gått bort till Ullahau och sprungit som tosingar i sanddynerna där. I blåsten och kylan, men solen skulle ha tittat fram, och det skulle ha varit helt ok i alla fall. Frampå eftermiddagen skulle vi ha åkt hem, och känt vad skönt att vara hemma ändå, men vilken skön utflykt vi fick.

Det var tjockt med snö imorse. Blåste ilskna små hårda flingor i sidled. Himlen grågrå utan utrymme för hopp om lättnad.

Vi sköt upp våran utflykt. Det går bra det med. Har fått massor gjort härhemma, och god mat och påskäggjakt med ungarna. Har knappt varit utanför dörren. Det gör inget.

Det är inte hur  man har det, utan hur man tar det. Glad Påsk alla!

Inga kommentarer: