söndag 15 april 2012

Två sekunders njutning

Nej, lite mer vart det. Var först ute och sprang i vårvärmen - hur skönt som helst. Tog av den långärmade och knöt runt höfterna. Lä, skog, fågelsång, sol...
Sen skulle vi ut och grilla korv med ungarna i skogen. Det tog en stund att komma i ordning förstås, men det var fortfarande soligt när vi åkte iväg. Sprang ifatt Vera som stuckit i förväg till grill- och lekplatsen, satte mig på bänken och kände hur solen verkligen värmde, stekte liksom på låren genom jeansen. Instinktivt vände jag upp ansiktet mot solen och njöööööt.

Och sen var det över. Ett stort moln seglade in över oss och lämnade inget hopp om minsta strimma sol att tränga igenom. Kallt vart det.

Men grilla korv är alltid mysigt och ungarna lekte och allt var frid och fröjd trots att vi faktiskt inte var klädda för en vinterutflykt. Vi skippade promenaden och åkte hem direkt. Det kommer många fler dar vi kan promenera på.

Nu har jag gjort dockteaterdockor till ungarna på jobbet imorgon - åh, vad kul det skall bli! Två dockor blev det, båda med tre utbytbara huvuden: jätteglad, jätteledsen och jättearg; allt som behövs för att dramatisera något riktigt spännande kring ett torn av klossar!

Inga kommentarer: