söndag 4 september 2011

Härliga helg!

Guud, vilken härlig helg!

Svampplockningen blev ett fiasko - hann bara ut ur bilen så attackerades vi av skräckfilmsbetonat mycket mygg. Det var bara att hoppa in fort igen och stänga dörrarna. Gasade iväg och hoppades att åtminstone en del av dem skulle få allergiska besvär av avgaserna.

Vera ville inte åka hem alls, så vi åkte till Norrlanda fornstugor istället och bara fikade. Helt magiskt. Runt omkring oss hotade de blåsvarta molnen, men på gräset där vi bredde ut vår picknickfilt vilade solen. Alldeles tyst runt omkring, och doften av tjära fick mig att minnas mina övernattningar på Stavgard dit vi åkt med skolungarna och levt järnåldersliv några gånger. Vera lycklig. Skuttade runt och tittade på allt och smaskade kex och bara någon enstaka traktor bröt tystnaden i den lilla tidsbubblan där vi vilade en liten stund.

Sen hem och grilla, fixade glass till efterrätt, sms på mobilen och vänner som kom över och stannade länge och glada.

Idag hade jag och Estrid bestämt oss för att ta förmiddagen för oss själva. Hon fick välja mellan några olika alternativ, och bestämde sig med skuttande glädje för fornsalen, så fornsalen blev det. Jättemysigt att knata runt med bara henne en stund, och vi hann äta pannkakor och bröd med supergoda röror innan vi var tvungna att hasta uppför backarna igen så hon inte skulle bli sen till kompisens kalas.

Och så har jag faktiskt hunnit med lite trädgårdsjobb! Ohyggligt nöjd över detta, trots att det bakom ordet trädgårdsjobb egentligen bara döljer sig "klippa ner hallonbuskarna". Dock det!

Inga kommentarer: